Sunday, February 21, 2010

makSIAT

lama juga aku tak menaip kat dalam blog ni. dah bersarang dan berhabuk.

nampak tajuk di atas?"makSIAT"

seperti biasa aku ada amali kereta hari ini. memang sunyi sepi aku hari ni. takde geng. ramai gak yang amik amali. oleh sebab aku datang lambat *gara-gara pakcik driver tak kol aku la. hampir sejam aku tunggu. kalau tau memang aku tido balik. dah sampai pusat memandu maharani, kena tunggu lagi sejam 15 minit. hari ni memang aku jadi penunggu je dari pagi sampai petang. bosan tu takyah nak cakap la. macam korang bosan tunggu turn bilik air masa sekolah. *bagi yang asrama la. aku tunggu kat depan kaunter. dapat la tengok cartoon. dah dia pasang channel tuh. tak lama kemudian, ada sekumpulan budak perempuan duduk depan barisan aku. seriousla sorang tuh badan lagi gempal dari aku. aku tak kesah la badan dia nak kurus ke gemuk. tapi yang buat kepala aku rasa cam nak pitam. bila dia duduk je, terangkat baju dia yang saiz adik aku paling kecil. nampak segala-galanya yang korang boleh pikir.kalau hp aku tak habis bateri, memang aku snap letak dalam blog. bukan la nak cakap aku ni baek, sopan santun. *tapi, ada sikit la.hehe. tapi, aku rasa dia boleh pikir kot. badan gempal pakai la baju besar-besar. aku yang sekaum sejenis ni tengok pon dah loya tekak lagi kaum yang tak sejenis tuh. memang terkeluar biji mata. dalam hati aku, "makSIAT, makSIAT". mencemarkan mata aku la pagi2 ahad ni. baru ingat nak cuci mata ni dengan benda2 elok.

tapi, yang buat aku lagi tambah loya, atas kepala pakai tudung. tak nampak sehelai rambut langsung.

jadi, kita tak boleh nilai baik buruk seseorang melalui pemakaian. sebab sekarang semua sama mahupun pakai purdah atau baju terbelah.anda setuju?

7 comments:

budaknaning said...

" rasulullah tnggalkan stu wasiat pnting wt kaum laki ngn pmpuan. hendaklah kaum laki tu solat berjemaah, dan kaum pmpuan mnjage dan mmelihara aurat."

syahira said...

bro: btol2.

sayaBerd said...

setuju.
tp syg nye ak xde hadia nk bg.

totally nice.

syahira said...

berd: haha.thnx.xpe2.xnk hdiah pn.agree wif me, dah cukup.:))

farid™ said...

ush...bio org tgk..bru dye rase malu...memalukan betol..

syahira said...

farid: msalhnye mke dye selamba je.HAHA.cnfirm mmg x malu

Aw Yong SaN said...

Ya....aq setuju.....aq pun ambil memandu juga...... tapi gagal Percubaan kemarin, JPJ tunda mggu depan.....

HUhuhu ada prob.leh chat?