Saturday, March 20, 2010

telefon bimbit

ini cerita pasal telefon bimbit aku.

masa baru-baru beli:

1. kalau boleh nak gilap hari2
2. kalau boleh nak topup hari2
3. tiap2 malam sorok bawah bantal(xnak bagi jatuh)
4. nampak je bar bateri kurang satu, terus cas sampai berjam2
5. orang lain pegang aku marah
6. orang lain tengok aku jeling
7. caller ringtone, ringtone, mesej nak yang best2, sampai 2,3 lagu

setelah berabad:

1.nak buat panggilan, terus ada warning BATTERY LOW
2.jatuh bawah katil, aku buat muka selamba
3.hari2 cas sampai 5 kali, asyik2 bar bateri terus tinggal satu,kadang2 terus mati.
4. orang lain pegang aku tak kisah
5. orang lain tengok berjam2 aku tak minta balik
6. selalu hilang dalam rumah(sampai aku lupa aku letak mana)
7. ringtone, mesej semua dah jadi silent.
8. bila OFF, kena cabut bateri baru boleh ON balik.

dahsyat dah hp aku. macam public phone depan rumah aku yang dah tak ada tiang, butang nombor pun dah ilang. ni la sebab aku gian nak buat vandalisme kat public phone sekolah, hp aku jadi mangsa. rindu nak tarik2 wayar, ketuk2 public phone tu semata2 telan duit aku 20 sen.

AKU NAK HANDPHONE BARU. BUKAN HANDPHONE, IPHONE.
dapat satu public phone khas tok aku, pun ok gak.




3 comments:

fye said...

haha


aku rse seme org gitu,
dpt baru jage kemain..



lepas 3 bulan ranap pun buat xpndg~


haha~

farid™ said...

amboi syahira..tamak..nak public fon smpy..tp x boleh text ar..ehehe.cll je..

syahira said...

fye: tau xpe.HAHA

farid: ok lar tuh.jimat pe.:))