Tuesday, June 1, 2010

new era

Urat-urat tangan, kuku-kuku jari aku rasa sengal-sengal akibat dibiarkan kaku berbulan-bulan. dan kini mula menaip. akhirnya.

6/6, tarikh paling best.

sebab pertama: wow! daftar masuk u.dari sekolah rendah aku selalu berangan nak jadi budak u. masuk kuliah, buat assignment(tak ada lagi perkataan homework), dapat lecturer yang muda-muda. haha. dan sebab utama, tak ada lagi baju sekolah, yang perlu dijaga, masa makan kena control. baju putih memang menyusahkan.

sebab kedua: dapat hilangkan rasa bosan duduk rumah selama 6 bulan. tak ada lagi bebelan. haha. ini yang paling aku suka. aku akan rindu bebelan itu.

sebab ketiga: sikap aku makan tak berhenti dapat dielakkan. jangan terkejut bila aku balik cuti aku slim melim.

sebab keempat: duit biasiswa masuk. dan tak perlu lagi susahkn mak ayah. terima kasih mak ayah bagi duit tiap-tiap bulan masa duduk kat asrama dulu. sekarang tak perlu lagi. kecuali duit 430$ tu tak cukup untuk aku. hehe

aku dah mula mengemas barang. tapi feeling tu langsung tak ada. persediaan mental fizikal untuk belajar benda baru perlu ada. dan rasa-rasa belajar bahasa jepun ada lecturer ketuk-ketuk kepala tak macam masa aku belajar jepun tingkatan 4? haha

4 comments:

aainaa said...

hey. me too..
x saba nk masuk u..
july. haha.
pape pon, study ye. jgn leka!

HaYaT!!! said...

peh budak u seyh

Anonymous said...

stdy elok2...
cyokk3...

nurulsyafiqah said...

hahaha. sensei eh? :)