Tuesday, September 27, 2011

JAD cuti lagi

Fuhhhhh. Masa raya dah sakan dapat cuti dua minggu. Lepastu sambung balik short semester lagi dua minggu. Tup tap dah cuti balik. Sayang JAD lebih la macam ini. Bila dapat cuti je sayang, bila terpaksa duduk kat TBP berbulan-bulan memang membebel nak balik je la.

Rasa macam kejap je duduk JAD. Sekarang dah nak masuk sem 2 U1, tahun depan U2 pula. Kalau lepas exam sem 2 ini la. Aminnn, semoga diluluskan sampai nihon.

Dekat JAD banyak benda baru aku belajar. Antaranya, hidup dengan kawan. Bila kita cerita dengan kawan, bermacam-macam pandangan diaorang bagi. Untuk kumpulkan dan buat kesimpulan, kita ambil yang kita rasa kita boleh buat, dan cuba untuk buat. Aku rasa ayat aku dah tunggang terbalik. Senang cerita, kat JAD ini kawan paling penting.

Cuti ini tak ada perancangan apa-apa pun. Duduk rumah menghadap laptop. Sampai kena tarik telinga dengan mak pun, laptop tak boleh renggang. Padahal boring juga asyik-asyik Fb, twitter, tumblr. Nak belajar buat kek, serik dah cuti lepas buat cupcake tak menjadi. Habis kena gelak satu rumah. Ikut resipi dalam buku, patut gelakkan la orang yang buat buku itu, aku pula yang jadi mangsa. Alahaiiii.

Untuk sem depan ini, nak buat azam baru. Tak habis-habis buat azam baru, tapi laksanakannya tidak. Nak dai yang best-best kena la result best-best. Jadi lagi rajin ye lepas ini. Oraittt.


No comments: