Tuesday, November 1, 2011

Kesibukan melanda diri

Minggu ini report sampai dua kena hantar. Report butsuri dengan kagaku.
(Ok, jangan salahkan sensei. Salahkan diri sendiri tangguh-tangguh buat report.)

Memang busy dan tak ada masa langsung untuk add kawan-kawan orang lain tanya pasal orang lain. Dan tak ada masa nak layan tuduhan-tuduhan yang tak sudah.
(Masa lapang saya untuk saya buka tumblr atau twitter sahaja dan tidur.)

Laser Tag
Kawan-kawan yang sentiasa ambil berat. Masa tengah tension-tension, diaorang ajak pergi main Laser Tag dekat Icity. RM12 untuk seorang. Dan ada diskaun untuk pelajar. Tapi sebab kitaorang tak bawa kad Matrik. Sebab ada 8 orang boleh buat dua group je.

Bila orang tanya berapa minit main. Kalau cakap 10 minit mesti korang rasa kejap je kan dan tak berbaloi untuk RM12. Tapi bila dah main, korang rasa bila la nak habis 10 minit tu. Memang mengah la.


Explorace
Minggu lepas punya minggu lepas ada explorace untuk Batch 6. Best la sebab dapat baju. Warna merah pula tu. Kira puas hati la. Datang Bukit Cerakah pun dengan semangat yang berkobar-kobar. Untuk first task tu kena asingkan kacang ikut warna. Boleh bayang tak kacang paling besar kacang hijau. Tengok kiri kanan semua dah siap. Masing-masing dah gelabah.

Bila hantar kacang tu kat fasilitator, group lain dapat kacang lagi besar. Memang tak adil la bila pikir balik. Tak apa, rasa boleh kejar lagi. Sampai kat checkpoint 2, dah boleh potong 6 group yang lain.
Walaupun dah kali keempat pergi Bukit Cerakah, masih tak boleh nak hilangkan rasa mengah naik bukit kat situ.

Paling payah bila kena naik bukit yang penuh dengan hutan belantara. Sampai-sampai je kena tiup belon. Lagi la mengah. Bila sampai checkpoint puzzle, kena susun gambar AF. Haha. Kat sini la group kitaorang kena tinggal paling belakang. Dah masing-masing jakun tak layan AF. Memang tak dapat la. Kitaorang lepas checkpoint itu pun atas belas ikhsan fasi kat situ.

Kira okay la kot kitaorang sampai lambat tapi dapat no 6.^^

The Secret Life of Nora
Tak sempat nak hilangkan penat, tapi sebab dah beli tiket tengok teater, malam kitaorang pergi istana budaya. Berbekalkan tiket RM33 dapat la tengok walaupun tak dekat dengan stage. Nampak la juga muka Adibah Noor.

Cerita tu best. Tiara Jacquelina(Nora) yang nak capai impian dia jadi pelakon terkenal tapi tak sangka yang dia sebenarnya dilatih untuk satu misi.

Paling best part Aznil Nawawi sebut Raub jadi Waub. Haha

Dan hari saya makin bertambah sibuk. Alhamdulillah. Kesibukan ini untuk saya lupakan sebentar perkara-perkara yang tak sepatutnya difikirkan.

P/S: Dan jangan lupa tengok Real Steel. Sangat best. Kawan saya kat sebelah paling bising dalam cinema, tengok Real Steel sambil tepuk-tepuk tangan.

P/S: Dan saya nak gemuk seperti dahulu.-___-

No comments: